Beskidoo - naturalne syropy
Wykorzystujemy pliki cookies.
AKCEPTUJĘ
PRZEPISY-BESKIDOO

Przepisy z syropami Beskidoo :

– SYROP Z KWIATÓW CZARNEGO BZU :

·         PIWO MIODOWE

500 ml piwa typu lager ( alkoholowe lub bezalkoholowe)

40-60 ml syropu z kwiatów czarnego bzu Beskidoo  

·         WHISKY SOUR

60ml whisky

20-30 ml syropu BESKIDOO z kwiatów czarnego bzu

30 ml soku z cytryny

20ml białka jaja kurzego ( może, nie musi)

Wszystkie składniki shakerujemy, podajemy na lodzie zwykłym bądź kruszonym ;)

·         GIN&TONIC

Polecam dolać 20-30 ml syropu BESKIDOO do ginu z tonikiem, jeśli jest dla Was zbyt wytrawny.

·         HUGO SPRI TZ  ;)

Składniki:

100 ml prosecco

100 ml wody gazowanej

40 ml syropu Beskidoo z kwiatów czarnego bzu

Sok z 1 limonki

Mięta

Lód kruszony

Uzupełnij kieliszek do czerwonego wina kruszonym lodem ( 1/3), dodaj wszystkie składniki i wymieszaj łyżką.

·         LEMONIADA  z kwiatów czarnego bzu - 1 szklanka:

Składniki:

Sok z ½ cytryny

30 ml ( 2  łyżki stołowe)  syropu z kwiatów czarnego bzu BESKIDOO

200 ml wody gazowanej

Mięta, kawałki cytryny

lód

Wszystkie składniki wymieszaj w słoiku dodaj papierową słomkę i gotowe ;)

 

 

 

·         SORBET TRUSKAWKOWY Z NUTĄ KWIATOWĄ

1 kg truskawek

200 ml syropu BESKIDOO z kwiatów czarnego bzu

Sok z 1 cytryny

Całość miksujemy w blenderze i mrozimy ( mieszając co godzinę) 

 

– SYROP IMBIROWY :

·         PIWO IMBIROWE

500 ml piwa typu lager ( alkoholowe lub bezalkoholowe)

40-60 ml syropu imbirowego Beskidoo

·         GRUSZKI W  KARMELU 

2 gruszki pokrojone w plasterki lub kostkę smażymy na patelni dodając ok 80 ml syropu imbirowego Beskidoo. Gruszki smażymy, aż syrop zacznie się karmelizować, przekładamy do pucharków, dodajemy lody waniliowe sorbet malinowy i posypujemy pudrem z buraka czerwonego.

·         LEMONIADA  IMBIROWA - 1 szklanka:

Składniki:

Sok z ½ cytryny

30 ml syropu imbirowego BESKIDOO ( 2  łyżki stołowe)

200 ml wody gazowanej

Mięta, kawałki cytryny

lód

Wszystkie składniki wymieszaj w słoiku dodaj papierową słomkę i gotowe ;)

·         HERBARA ZIMOWA

Składniki:

250 ml herbaty korzennej

20 ml syropu imbirowego Beskidoo

20ml syropu z kwiatów czarnego bzu Beskidoo

Plasterek suszonego jabłka

Twist ze skórki pomarańczy

Gwiazdka anyżu

4 goździki

Laska cynamonu

 

Życzę udanych eksperymentów ;)